Deltakerne på Fremtidscamp 2016

– På Fremtidscamp samler vi det vi tror blir neste generasjons ledere. Vi har valgt ut ungdom som viser at de vil og kan endre verden. Deres generasjon vil arve noen store utfordringer, det vil kreve gode ledere å løse dem. Vi hjelper dem med verdifulle verktøy og nettverk, sier Simon Lie, prosjektleder for Fremtidscamp, som arrangeres av NTNU for fjerde året.

Målet med arrangementet er intet mindre enn å forberede ungdommen til å redde verden. Problemstillinger rundt klima og bærekraft har en sentral plass i år.

Solide innspill

Sekretariatet i Regjeringens ekspertutvalg for grønn konkurransekraft presenterte ulike problemstillinger for de ivrige deltakerne. Ungdommene ble delt inn i grupper. Sekretariatet fikk med seg solide innspill på grønne offentlige anskaffelser og på delings- og sirkulærøkonomi.

– Det var veldig inspirerende med så mange unge engasjerte i mulighetene som ligger i grønn konkurransekraft. Det var spennende å høre deres tilnærming til problemstillingene. De leverte til oss konkrete relevante og veldig gjennomarbeider innspill som drøftes videre i Regjeringens ekspertutvalg for grønn konkurransekraft, sier Marie Haraldstad i sekretariatet for utvalget.

Les mer:

Ungdommene på Fremtidscamp 2016 leverte veldig gjennomarbeider innspill som drøftes videre i Regjeringens ekspertutvalg for grønn konkurransekraft. Foto: NTNU Fremtidscamp. Marie Haraldstad fra sekretariatet i Regjeringens ekspertutvalg for grønn konkurransekraft presenterte ulike problemstillinger for de ivrige deltakerne. Foto: NTNU Fremtidscamp.